Ribarnica Braca

Prije točno godinu dana započeli smo sa radom ribarnice u Virovitici gdje raspolažemo sa preko 20 vrsta svježe jadranske ribe, 8 vrsta domaće slatkovodne ribe te 20 vrsta smrznute ribe i ribljih prerađevina. Također imamo u ponudi začin Jagetty koji je sama izradila gospođa sa prirodnim sastojcima te vino iz podruma Vineda koji raspolažu sa visoko kvalitetnim vinom sa Virovitičkog područja. Sorte ribe i količine ovise o dnevnom ulovu naših domaćih ribara od kojih dovozimo i preuzimamo ribu.

Ribarnica je radila do sada 25 godina pod istim nazivom koji smo i sami zadržali kao jedan imidž Virovitički. Vlasnici prijašnji su odlazili u mirovinu gdje smo suprug i ja odlučili se uhvatiti u koštac sa pomalo nepoznatim poslom no snažnom voljom za radom te smo otkupili ribarnicu. Kako smo poduzetničkog duha, mladi ja sa svega svojih 28 godina a suprug 30 godina i djetetom od 2 godine u ovoj teškoj situaciji u našoj županiji dolazili je do masovnog otpuštanja radnika i zatvaranja tvornica. Nije nam bila zelja napustiti nasu domovinu i svoje ideje realizirati negdje vani već smo odlučili ostati gdje već imamo dobre i čvrste temelje za rad.Kupci su to prepoznali i osim našeg truda da dovozimo u roku 24 sata svježu ribu uvijek smo fleksibilni za udovoljavanje kupcu za dostavu i izbor nekih vrsta koje nemaju gdje nabaviti a u našem kraju gdje smo dosta udaljeni od mora je i nemoguća misija za njih.

Prije svega ovaj posao obavljamo sa velikom ljubavi jer želimo da se nas narod sto vise upozna sa domaćom ribom, zelja nam je da sto vise mladi krene posjećivati i tržnice kako bi naši lokalni opg sto bolje radili i prodavali. Nasa zemlja je pre puna toliko divnih domaćih proizvoda kao i riba i smatramo da ima tu dosta prostora za napredak. Osim ribarnicom bavimo se i uzgojem domaćih nektarina, bresaka, i lješnjaka. U realizaciji smo proširenja djelatnosti street fooda gdje planiramo imati svježu ribu u ponudi kao zdrave i brze obroke. Smatram da uz jako puno truda, volje i ljubavi svi bi uspjeli u izgradnji poslova uz podršku jednih drugih. Nasa zemlja je mala zemlja no zemlja najvećih prirodnih darova i ljepota.

Adresa: Trg fra Bonifacija Gerbera 9 33 000 Virovitica
Facebook stranica: Ribarnica Braca
Kontakt telefon: 098 164 7676Dobra strana Hrvatske

Dijeljenje znanja i resursa

Dijeljenje znanja i resursa jedna je od najvažnijih stvari koje možemo učiniti kako bismo pozitivno utjecali na živote drugih. Kroz dijeljenje, ne samo da pomažemo