Kako naučiti dijete čistiti igračke?

Svi roditelji, prije ili kasnije, postavljaju sebi ovo pitanje: Kako naučiti dijete čistiti igračke ? Naravno, to nije najvažnija vještina, ali je poželjno da se dijete može samostalno nositi s tim. Zašto, saznajte u nastavku.

Zašto nam je potrebno da se djeca naviknu i da budu točna? Prvo, u vrtiću će morati očistiti za sobom igračke, staviti odjeću na stolicu prije spavanja, pospremiti obuću. A ako je dijete već upoznato s tim, proces prilagodbe na vrtić će biti lakši, dijete se neće buniti na zahtjev odgajatelja. Drugo, potrebno je dijete odgajati kao odgovornu osobu od malih nogu. I treće, olakšati ćete život svim članovima obitelji, jer ako svi znaju i ispunjavaju svoje obveze, život je definitivno bolji.

Kada i kako početi učiti dijete čistiti igračke

Najprikladnija dob za formiranje ove korisne navike je dob od 1 do 3 godine. Jako je dobro ako to postane vaša obiteljska tradicija, ritual prije spavanja, prije šetnje, nakon nastave da dijete čisti i sprema svoje igračke. Ne postoje gotovi recepti za učenje djeteta da sprema igračke. Štoviše, u svakoj obitelji djeca imaju svoje individualne karakteristike koje se moraju uzeti u obzir. Također se mora uzeti u obzir dob djeteta, njegova snaga i sposobnost. Ali opće preporuke o kojima govore psiholozi i odgajatelji te iskusni roditelji i dalje postoje: stalno, postupno, bez prisile.

Potrebno je učiti dijete vlastitim primjerom, pa stoga i sami roditelji moraju održavati svoje stvari u redu. U ovoj dobi djeca vole sve ponavljati i oponašati roditelje.

Igračke je bolje početi spremati zajedno s djetetom. Pustite dijete da izvadi jednu igračku prvog dana, a vi sve ostale, zatim se broj igračaka postupno povećava, sve dok potreba za vašom prisutnošću postupno ne nestane, dijete će se samo nositi s tim.

Poželjno je završiti igru dok dijete nije jako umorno, kako bi imalo snage za spremanje.

Pokušajte spremati igračke na razigran način, s maštom. Ako vaše dijete voli glazbu, možete ga uključiti i pokušati pospremiti sve dok je glazba tiha i ugodna. Ako vaše dijete voli crtati, lijepiti, možete je zamoliti da stavi sve igračke na svoje mjesto, pa tek onda idite vježbati. Ako dijete voli bajke, možete ponuditi omiljenu igračku, lutku, patuljka da sjedne pored, gledati kako beba čisti sve igračke na svom mjestu i reći da će njegove omiljene igračke tada ispričati pripovjedaču koji je klinac vrijedan. A pripovjedač će zauzvrat smisliti novu zanimljivu priču.

S djetetom je moguće dogovoriti natjecanja tko će više i brže skupljati igračke u kutiju. Možete skupljati male igračke u košari, dok se igrate. Lutke se mogu uspavljivati u kutijama, na policama na krevetu, autići staviti u višekatnu garažu, koja se može napraviti s djetetom iz različitih kutija.

Uzmite veliku kutiju, lijepo je zalijepite i stavite u nju sve što je razbacano, a ne samo igračke. I vraćajte sve iz ove kutije jednom tjedno. Ako igračke ostavite razbacane, onda vam ne trebaju, možete bez njih nekoliko dana. Istovremeno ćete se stimulirati da održavate red u kući.

Igračke treba kupiti svakodnevno, a ne s vremena na vrijeme ili po raspoloženju. Bolje je imati nekoliko različitih kutija. Kutije i košare za razne igračke. Sve se to može lijepo zalijepiti slikama, papirom, bojom. Pobrinite se da svaka igračka ima svoje mjesto.

Pohvalite dijete za dobro obavljen posao.

Jasno navedite uvjet: Prvo uklonite igračke, a zatim idite čitati knjigu. I uvijek dajte djetetu do znanja da joj pomažete spremiti igračke.

Pogledajte ponudu igara u Pčelici.

Novosti

Utjecaj oglašavanja na ponašanje potrošača

Oglašavanje je neizostavan dio suvremenog svijeta potrošačkog društva. Ono oblikuje naše stavove, želje i ponašanje na načine koji često nismo ni svjesni. Kroz različite marketinške

Stvaranje potencijalnih klijenata

Stvaranje potencijalnih klijenata, poznato i kao generiranje leadova, ključni je proces u svakom poslovnom okruženju. To je zapravo prvi korak u prodajnom ciklusu gdje se

Zimska vreća za kolica Indiana Graphite

Zimska vreća za kolica Indiana Graphite je idealan dodatak za uživanje u zimskim šetnjama s vašim mališanima. Ova vreća kombinira nevjerojatan stilski dizajn s izvanrednom