KUĆA MEDA – Županja

OPG postoji od 2003. godine, no ljubav prema pčelama u ovoj obitelji razvija se već sredinom prošloga stoljeća kada se djed Toma iz hobija njima počeo baviti. Djed pčele nije selio po pašama već se bavio stacionarnim pčelarstvom, a ljubav, tradicija i zanimanje za ovaj posao prenosili su se s koljeno na koljeno.

Obitelj intenzivnije ulazi u posao 2011. kada se Danijelov mlađi brat Dalibor ozbiljnije zainteresirao za pčele i počeo s djedom raditi kako bi naučio osnove. Godinu dana kasnije, u svijet pčelarstva ulazim i ja. Neko vrijeme smo radili skupa, ali brat zbog posla uskoro odlazi u Zagreb pa briga oko pčelinjaka ostaje na meni. Lako se zaljubiti u taj posao i to sam uskoro osjetio na vlastitoj koži. Danas mi je samo žao što sam toliko čekao. Obitelj Čajko ima u vlasništvu 4,5 ha zemljišta, od čega se veći dio odnosi na faceliju i drugo medonosno bilje, a ostalo na orahe. Zemljište se nalazi u Soljanima, 40 km od sjedišta OPG-a koje se nalazi u Županji. OPG Čajko trenutno ima 150 košnica, a planiramo povećanje na 250. Obzirom da sam po struci ing. informatike, sam dizajnirao etikete, web stranicu, webshop i uskoro se svaki naš korak mogao pratiti na internetu. Kvaliteta nam je od početka bila na prvom mjestu i to smo željeli pokazati svima. Obiman i naporan je to posao, ali uz trud i zalaganje sve se može. A kada se radi ono što se voli, tada je sve daleko lakše.

U novootvorenom edukativno-prodajnom prostoru u Županji, I. Gundulića 73, bit će organizirani posjeti pri kojima će se pokazivati cijeli postupak od polja do stola: od vađenja meda iz košnice, kontrole vlage i zrelosti, otklapanja okvira, vrcanja, filtriranja, homogeniziranja do punjenja u teglice i lijepljenja etiketa. Sve informacije bit će dostupne i putem web-stranice te društvenih mreža.

Gospodarstvo svoje proizvode plasira na tržište izravno jer tako ostvaruje najbolju prodajnu cijenu, ali i direktan kontakt s kupcima koji je izuzetno bitan. Trude se ukazati na važnost korištenja pčelinjih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kao i na njihov blagotvoran učinak na zdravlje.

Tajnu proizvodnje pravog, prirodnog meda pčele nose u svom tijelu i organima za probavu koji stvaraju med, proizvod gotovo nezamjenjiv u ljudskoj prehrani. Nema na svijetu pčele koja proizvodi loš med. Loš med rezultat je industrijskog punjenja ili lošeg, nesavjesnog i neobrazovanog pčelara. Nama je drago da je naš rad prepoznat, a najbolji dokaz tome su zadovoljni kupci. Nije nevažna niti činjenica da smo nositelji oznake ‘Med hrvatskih pčelinjaka’ jer se kvaliteta meda koji nosi taj znak kontrolira u laboratoriju Ministarstva poljoprivrede. U našoj Kući meda natočena je prva nacionalna staklenka i u Županji je održana njena promocija, a natočio ju je tadašnji ministar Tomislav Tolušić.

U Županji imamo uređenu automatsku vrcaonu za med koju smo opremili vlastitim sredstvima te novouređenu automatsku punionicu meda koju smo realizirali kroz mjeru 6.3.1. Ruralnog razvoja. Projekt smp pisali sami, a najveći posao tu je odradio treći, najmlađi brat Tomislav Čajko inače po struci magistar ekonomije

Proizvode smo osmislili za korisnike koji brinu o svom zdravlju te žele konzumirati domaći proizvod koji će ih uvijek iznova oduševiti svojom visokom kvalitetom, okusima i zdravstvenim učinkom. Opredijelili smo se samo na vrhunski med što potvrđuju brojne zlatne medalje te razna priznanja.

Plasman se može podijeliti na dva osnovna segmenta: redovnu prodaju (prodaju na malo tokom cijele godine) i prodaju paketa za razne prigode. Kupce naših proizvoda moguće je podijeliti u dvije osnovne skupine. Prvu skupinu čine kupci koji prvenstveno vode brigu o kvaliteti i nutritivnim vrijednostima proizvoda koje kupuju. Naime, radi se o pretežno ženskoj populaciji, starosne dobi od 30 do 65 godina. To su prvenstveno zaposlene žene koje proizvode kupuju ili za sebe ili za svoju djecu i obitelj. Drugu grupu predstavljaju tvrtke. Ova skupina kupaca naše proizvode bira s namjerom darivanja poslovnih partnera ili jednostavno kako bi ovaj med preprodali. Primarni razlog odabira u ovom slučaju je atraktivan vizualni identitet naših proizvoda.

Naš smisao razvoja je proizvoditi kvalitetne i prepoznatljive proizvode koji se razlikuju od ostalih na tržištu, na prvom mjestu svojom kvalitetom, prirodnošću, inovativnošću a krajnji cilj nam je zadovoljstvo naših kupaca !!

UŽIVAJTE U NAJSAVRŠENIJEM DARU PRIRODE, BRINITE ZA SVOJE ZDRAVLJE !!

Adresa: I. Gundulića 75, 32270 Županja
Web stranica: kucameda.com
Facebook stranica: KucaMedaZupanja
Kontakt telefon: 0989584645

Novosti

Zašto nos bude začepljen?

Začepljenje nosa može biti uzrokovano različitim faktorima, uključujući prehladu, alergije, sinusne infekcije, iritaciju sluznice ili strane tijela u nosu. Ova pojava može otežati disanje i

Utjecaj oglašavanja na ponašanje potrošača

Oglašavanje je neizostavan dio suvremenog svijeta potrošačkog društva. Ono oblikuje naše stavove, želje i ponašanje na načine koji često nismo ni svjesni. Kroz različite marketinške

Stvaranje potencijalnih klijenata

Stvaranje potencijalnih klijenata, poznato i kao generiranje leadova, ključni je proces u svakom poslovnom okruženju. To je zapravo prvi korak u prodajnom ciklusu gdje se