Vesna Loborika

Vesna Loborika obiteljski je obrt s više od dva desetljeća iskustva u proizvodnji sira. Sve je započelo 1985. godine kad je najstarija kćer, Fuma, dobila na poklon kozu koja je bila poticaj stvaranja svega što imamo danas. Naša sirana započela je s radom 1997. godine, a danas naši sirevi osvajaju razne nagrade. Dokaz je to kvalitete i ljubavi prema onome što radimo.

Naša se proizvodnja temelji na tradicionalnoj izradi istarskih sireva, uz primjenu suvremenih metoda sirarske tehnologije. Tako je sačuvana autohtonost i standardizacija svih vrsta sireva. U sirani proizvodimo razne vrste mliječnih proizvoda: tekući jogurt, svježi kravlji posni sir, vrhnje, mladi kravlji sir, kravlju, ovčju i kozju skutu, kravlji tvrdi sir, ekstra tvrdi kravlji sir, miješani (kravlji i ovčji) sir, ovčji sir, kozji sir, kravlji, ovčji i kozji sir s tartufima, kravlji sir s maslinama, kravlji sir sa zelenim paprom te kravlji sir s ljutom paprikom.



Nalazimo se u mjestu Loborika koje je udaljeno od Pule sedam kilometara, na državnoj cesti Labin – Pula. Tu se nalazi i naša Bistro – pizzerija u kojoj nudimo naše domaće proizvode i proizvode lokalnih proizvođača. Gosti mogu uživati u tradicionalnoj istarskoj kuhinji, pizzama, ali i u mnogim drugim jelima. U svim jelima koristimo isključivo sir iz vlastite proizvodnje. Također, tu je i trgovina sa svim našim proizvodima. Kako se sir odlično sljubljuje s domaćim maslinovim uljem, odnedavno smo krenuli u proizvodnju ekstradjevičasnkog maslinovog ulja Ča. Maslinik se također nalazi u neposrednoj blizini sirane.

Adresa: Loborika 31, Marčana
Web stranica: www.vesna.hr
Facebook stranica: facebook.com/VesnaLoborika.hr/
Kontakt telefon: 052 550 468



Dobra strana Hrvatske

Kako poboljšati pamćenje?

Postoje mnoge tehnike koje možete koristiti kako biste poboljšali svoje pamćenje. Kada pokušavate zapamtiti nešto novo, važno je da se fokusirate na ono što čujete