Zelinske mažoretkinje

Kako smo počeli?

Zelinske mažoretkinje osnovane su 2003. godinePrva predsjednica udruge bila je Jasna Novaković Marković te je skromni tim s velikim entuzijazmom i voljom krenuo u promociju mažoret plesa u Zelini. S obzirom da je tada u gradu nedostajalo sadržaja djevojčice su se rado upisivale i počele plesati. Vrlo brzo pokazali su se i rezultati truda i rada te usprkos skromnom budžetu ostvareni su veliki rezultati na državnim i regionalnim natjecanjima. Udruga je postala stalni gost na raznim događanjima kako u Gradu tako i izvan njega.

Zelinske mažoretkinje nastavile su s još većim uspjesima, čak i na europskim natjecanjima. S obzirom da udruga djeluje pod pokroviteljstvom Grada Svetog Ivana Zeline danas su mažoretkinje dio svih važnijih događanja u gradu; od karnevala, Svetoivanjskih dana, Izložbe vina, dana sporta te raznih sportskih natjecanja i kulturnih događanja.

Do sada su se u Zelini održala dva državna natjecanja (2015. i online 2020. godine) te nekoliko regionalnih natjecanja čime naš grad stavljamo na kartu turistima koji još nisu imali priliku nas posjetiti. Natjecatelji, njih nekoliko stotina, stižu iz svih dijelova Hrvatske, od Dubrovnika do Međimurja. Zelinske mažoretkinje odnosno Zelinske Vile već tradicionalno održavaju Božićnu predstavu svake godine u prosincu što je uvijek festival svjetlosnih efekata (sa svjetlećim štapovima) plesa, veselja, ali i posjeta Djeda Božićnjaka i darova.

Isto tako, redovno se bavi dobrotvornim radom u suradnji sa Društvom naša djeca Zelina, dječjim domom Vugrovec, Udrugom Srce te ostalim udrugama. Od 2018. godine udruga organizira Cristal majorette cup koji je uvijek rado posjećen i završava velikom balom princeza. Isto tako pokrenut je i novi projekt Vilinijada-festival vila kojemu je cilj promocija našega Zelingrada i Zelinskih Vila što je drugo ime za naš kreativni tim.

Iako je prošlo dvadeset godina od početka djelovanja uvijek stvaramo i radimo na novim projektima. Sadašnja predsjednica Sandra Slabe kao i starije trenerice i umjetničke voditeljice Katarina Podvorec i Nikolina Jerković dobile su pojačanje u mladim snagama iz tima Sari Slabe, Lani Bukovčak te Jani Cvitan koje su članice od najmlađe dobi pa sve do danas gaje ljubav prema mažoret plesu i radu s djevojčicama.Dobra strana Hrvatske

Zašto nos bude začepljen?

Začepljenje nosa može biti uzrokovano različitim faktorima, uključujući prehladu, alergije, sinusne infekcije, iritaciju sluznice ili strane tijela u nosu. Ova pojava može otežati disanje i