Wolla

Kako je nastala Wolla? Ponekada se i mi pitamo isto. Nije uvijek bilo lagano ostati na svom putu. Woolla je nastala iz želje za igrom i stvaranjem.

Najveći motiv bila su nam djeca koja su smatrala da nisu kreativna i da nisu dobra u stvaralaštvu. Počeli smo sa radom 2019. godine kroz razne radionice i programe s djecom. Do sada smo organizirali više od stotinu radionica, sudjelovali u EU projektima za djecu i mlade. Organizirali smo nekoliko manifestacija na lokalnoj i županijskoj razini. Sudjelovali smo u programu inkluzije djece s poteškoćama u razvoju. Autori smo dvije dječje knjige Pamučni snovi – zbirka pjesama za djecu (gestovne igre) i Zelingrafija – interaktivni priručnik za čudesna bića i gdje ih naći – knjiga nastala u sklopu projekta Čarobne šumske ture. Svake godine sudjelujemo na raznim festivalima i dječjim sajmovima a redovno održavamo radionice kako kurikulum provesti kroz igru za obrazovne djelatnike.Radimo na edukaciji i postavljanju kriterija u radu udruge kako bi što kvalitetnije predstavljali program rada udruge.

Woollice su vile i lutkice i ostali kreativni i reciklirani predmeti od vune nastali iz mašte iz ruku dviju prijateljica Katarine Podvorec i Nikolina Jerković i djece koja redovno sudjeluju u stvaranju. Lutkice se izrađuju na principima waldorfske pedagogije. Svaka je unikatna i ne postoje dvije iste, mogu biti slične kao i mi, no svaka je ipak različita kao i mi…Svaka nosi personaliziranu poruku a da su sva djeca slična ali i različita….

Napravljene su od 100% vune hrvatskog podrijetla, ručni rad i dobavljača koji se bave vunom i biranim dodacima i aplikacijama koje izrađujemo sami ili od recikliranih predmeta čime čuvamo prirodu, potičemo stvaralaštvo i vraćamo zajednici vrijednost. Program radionica odobren je od Agencije za odgoj i obrazovanje na što smo ponosni a od ove godine nosimo i međunarodnu oznaku Skockano organizacije pri Skockano.org što nam je dalo i dodatan vjetar u leđa.

Lutkice koje izrađujemo predstavljaju sve djevojčice, prijateljice svijeta, nekada su vile, nekada balerine, vještičice, plesačice, princeze sve ono što može stati u univerzalnu poruku ljubavi i dijeljenja.

Tako su nastale i naše Wolla vunene vile čiji je cilj približiti i upoznati djecu sa ljepotama izrade čudesnih bića od vune, vila, patuljaka, cvijeća i svih likova iz mašte pomoću prirodnog materijala vune. Vuna je prirodni i ekološki materijal, upotrebom vune za izradu igračaka potičemo stvaralaštvo na održiv način. Učimo tradicionalne vještine izrade predmeta i igračaka od vune.
Razvijamo finu motoriku, taktilne podražaje, koordinaciju oko-šaka, maštu i verbalno izražavanje i strpljenje u timskom radu.

I za kraj jedan veliki Woolla pozdrav svima!Dobra strana Hrvatske