Udruga ‘Uspjeh’ Crikvenica

Naša udruga sa sjedištem u Crikvenici djeluje od 1995. godine te pomaže djeci s poteškoćama i osobama s invaliditetom. Cilj Udruge Uspjeh jest osigurati veću integraciju osoba s invaliditetom te unaprijediti kvalitetu života. Raznim radionicama, manifestacijama, putovanjima i ostalim pogodnostima to isto im nastojimo omogućiti, poglavito socijalizirati, uključiti u život lokalne zajednice te im pružiti osjećaj pripadnosti i zadovoljstva.

Udruga Uspjeh neprestano nastoji osigurati nove mogućnosti i stvoriti pozitivne učinke za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju. Dulji niz godina provodimo individualne i grupne terapijsko-rehabilitacijske radionice kojima uvelike pružamo potporu svojim korisnicima.Programi se neprestano proširuju, uzimajući u obzir preferencije i potrebe osoba s invaliditetom, poglavito djece i mladih. Radionice koje u proteklih nekoliko godina provodimo su: logopedija, sportska, kreativna i ekološka radionica, edukacijsko-rehabilitacijska radionica, fizioterapija, „Klub Uspjeha“, muzikoterapija, hidroterapija.

Ovakav oblik kvalitetnih terapijskih tretmana godinama se financira iz proračuna Grada Crikvenice i Grada Novog Vinodolskog. Potonje terapijske radionice i tretmani iznimno su deficitarne, dok je potražnja sve veća, tako da je Udruga „Uspjeh“ dugi niz godina bila jedina koja pruža logopedski tretman u gradu Crikvenici, a i šire. Također, Udruzi neprestano pripomažu donacije različitih trgovačkih društava i pravnih osoba, primjerice potpore za provođenje terapija od Vinodolske općine, HEP-a, Adriagate-a, Vodovoda Žrnovnice Crikvenica- Vinodol, Istarskog Vodovoda i mnoge druge. Od 2021. godine Udruga uspješno provodi projekt Osobne asistencije za osobe s invaliditetom za 16 korisnika usluge, a od ove godine za 9 korisnika u skladu sa Zakonom o osobnoj asistenciji. Udruga broji i 8 volontera.

Zbog povećanih potreba, a i sve većeg broja članova, od kojih trenutno brojimo 84 Udruga neprestano nastoji aplicirati svoje programe, te je prošle godine ostvarila sredstva preko projekta „Širenje mreže socijalnih usluga“ u partnerstvu s Gradom Crikvenicom. Inkluzija Uspjeha“, u sklopu koje se provodi fizioterapija, sportska radionica i edukacijsko-rehabilitacijska radionica osigurala je dostatnu provedbu terapijskih radionica za sve članove. Učestalo organiziramo i razne izlete, u svrhu smanjivanja stresa, povećanja zadovoljstva korisnika, edukacije i rehabilitacije (toplice, izleti i rekreacija). Organiziranje raznih događaja, koncerata i druženja u svrhu zadovoljenja potreba djece s poteškoćama jedan je od redovnih dijelova našeg djelovanja. Jedan od takvih događaja, odnosno koncerata Udruga je u suradnji s Gradom Crikvenica provela 09.06.2024.. Na donacijskom koncertu sudjelovali su razni izvođači, kao što su TS Novi, TS Allegro i Grupa Trend.

Važno je naglasiti kako su uz ove glazbene skupine koje su nastupile bez honorara, nastupili i naši članovi, Tara Turina i Dominik Bosanac koji je izveo svoju autorsku pjesmu. Sudjelovanjem i organizacijom događaja ovakvoga tipa, ispunjavamo temeljne ciljeve Udruge, a to su integracija, socijalizacija i povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom.Dobra strana Hrvatske

Svečana akademija

Prije 29 godina provedena je VRO “Oluja” (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) veličanstvena vojno-redarstvena operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana