Priča jedne poduzetnice: Snaga koja mijenja Hrvatsku

U zemlji prepunoj rasula, nereda i poremećenih vrijednosti, ja i moj tim predstavljamo svijetlu točku Hrvatske. Moje ime je Dijana i ovdje sam da vam ispričam svoju nesvakidašnju priču.

Početak: Borba kroz nevoljeOdmalena sam osjetila težinu života. Dijete razvedenih roditelja, odraslo u maloj ruralnoj sredini, gdje različitost nije bila prihvaćena. Otac Bosanac u Dalmaciji nije bio dobrodošao, a ja sam zbog toga nosila stigmu “Bosanke”. Majka se preudala u strogo katoličku obitelj koja me u početku nije prihvatila. Iz tog razloga, moje djetinjstvo bilo je daleko od bezbrižnog.

Djetinjstvo i mladost: Prepreke i borba

U vrijeme rata, moj očuh i mama ostali su bez posla. Živjeli smo u staroj kući bez prozora i struje, dok je mama pokušavala dokazati svoju ljubav prema očuhu njegovoj obitelji. Moj dan počinjao je u četiri ujutro, kada sam veslala na more, podizala mreže i prodavala ribu prije odlaska u školu. Dok su se drugi igrali i družili, ja sam kopala. Fakultet nije bio ni opcija.

Put prema uspjehu: Bez predispozicija, ali s voljom

Unatoč svim preprekama, postigla sam sve što sam htjela. Uspjeh za mene nije mjerljiv novcem, već zadovoljstvom i srećom koje pronalazim svakodnevno u svom poslu i obitelji. Ponosno pričam svoju priču, jer želim pokazati da preuzimanjem odgovornosti za vlastiti život, možemo postići nevjerojatne stvari.

Profesionalni uspjesi: Sloboda kroz rad

Kroz svoje profesionalno putovanje, zauzimala sam sve pozicije u banci koje sam htjela. Međutim, sigurnost posla i dobra plaća nisu bile dovoljni. Željela sam slobodu. Otvorila sam prvi poduzetnički centar na otocima i krenula utjecati na razvoj lokalne uprave, destinacija i zajednica. Moj pristup je uvijek bio jedinstven, fokusiran na stvaranje, a ne na novac.

Projekt “She House”: Priča o uspjehu

Jedan od mojih ponosnih privatnih projekata je “She House”, kuća o kojoj bruji cijeli otok i država. Kroz ovaj projekt pokazujem koliko je važno unositi emociju i strast u svaki posao. “She House” je bila sve samo ne potencijalna investicija, ali kroz promišljanje i strast, okrenula sam njene nedostatke u prednosti. Naša najveća gospodarska grana, turizam, često je vođena copy-paste idejama. Moj cilj je vratiti prave vrijednosti i pokazati da se može uspjeti drugačijim pristupom.

Zajedništvo i strast: Klaster ST-RAST

Kao osnivačica udruge Ruralna žena i vlasnica Poduzetničkog centra Aktiva, okupljam kvalitetne ljude, sposobne i marljive, koji zajedno stvaraju nevjerojatne projekte. Iako je teško raditi u državi gdje pošteni često ispadaju budale, ponosna sam na naš rad. Mi smo dokaz da se može uspjeti bez kompromisa u vrijednostima i da je moguće raditi za javno dobro.

Zaključak: Inspiracija za budućnost

Kroz svoju priču želim inspirirati druge da preuzmu odgovornost za svoj život. Bez obzira na prepreke, moguće je postići nevjerojatne stvari uz volju, strast i zajedništvo. Naš rad možda nije uvijek priznat kako bi trebao biti, ali zadovoljstvo koje dolazi iz stvaranja boljeg društva neprocjenjivo je.

Kao mama dvije divne djevojčice, ponosna sam na svoje podrijetlo i uspjehe koje sam postigla unatoč svim preprekama. Nadam se da će moja priča poslužiti kao inspiracija svima koji se bore protiv nepovoljnih okolnosti. S vjerom u sebe i preuzimanjem odgovornosti, sve je moguće.

Klaster ST-RAST: izgradnja budućnosti ruralnih sredina

Uvod: Tko sam i što trebate znati o meni?

Pozdrav svima! Ja sam Dijana, direktorica i vlasnica Poduzetničkog centra Aktiva te računovodstvenog ureda specijaliziranog za proračunske korisnike i javne subjekte. Iza mene stoji 13 godina iskustva na rukovodećim pozicijama u bankarstvu, gdje sam stekla dragocjena znanja i vještine u financijama, strateškom i dugoročnom planiranju te organizaciji poslovanja i timova. Uz to, predsjednica sam Udruge Ruralna Žena, gdje se svakodnevno posvećujem razvoju ruralnih sredina.

Moja ideja, moja (st)rast

Moj poslovni put obilježen je strašću za stvaranjem i razvojem. Fokus mog rada je na ruralnim sredinama, koje često ostaju zanemarene u kontekstu cjelokupnog razvoja. Velike konzultantske tvrtke često se fokusiraju na pojedinačna projektna rješenja s ciljem ostvarivanja što veće zarade u kratkom vremenu. Moj pristup, s druge strane, temelji se na promišljenom i održivom razvoju, prilagođenom specifičnim potrebama zajednice.

Kroz svoje iskustvo naučila sam da su ključne aktivnosti koje možda na prvi pogled ne djeluju kao veliki projekti, ali imaju značajan utjecaj na kvalitetan i uravnotežen razvoj lokalne zajednice. Moj rad ne bi bio moguć bez suradnje s drugim stručnjacima koji dijele iste vrijednosti i pristupe poslovanju.

Projekt Klaster ST-RAST

ST-RAST je moj najnoviji projekt, osmišljen kao neformalni klaster koji okuplja stručnjake potrebne za optimalan razvoj javnog i privatnog sektora. Članovi klastera dijele se na suradnike i eksperte, a dolaze iz različitih područja kao što su strateško planiranje, prijava i provedba projekata, poslovno i financijsko savjetovanje, arhitektura i urbanizam, IT sektor, dizajn i marketing, virtualna asistencija, sociologija, antropologija, web dizajn te stručnjaci za zeleno i održivo poslovanje.

Klaster ST-RAST okuplja ove, ali i mnoge druge stručnjake, gradeći bazu znanja i vještina potrebnih za realizaciju ambicioznih ciljeva održivog društvenog razvoja. Eksperti su odabrani od strane užeg tima klastera na temelju njihovog iskustva, stručnosti, referenci i vrijednosti koje zadovoljavaju sve preduvjete za ostvarivanje ciljeva klastera. Svaki suradnik ima mogućnost dokazati svoje iskustvo i postati ekspert unutar klastera.

Kroz Klaster ST-RAST želim kreirati promjenu i doprinijeti razvoju društva. Rad na izgradnji kvalitetne životne sredine zahtijeva predanost, volju i suradnju mnogih stručnjaka. Pozivam sve koji dijele naše vrijednosti i žele sudjelovati u stvaranju boljeg društva da nam se pridruže.Dobra strana Hrvatske