Pametna Udruga – Pokretač Promjena u Zajednici

U današnjem društvu, gdje je inkluzija i podrška marginaliziranim skupinama od izuzetne važnosti, projekti poput “Pametna udruga – pokretač promjena u zajednici” ističu se kao svijetli primjeri zajedničkog djelovanja i napretka.

Ovaj projekt pokazuje kako udruge i organizacije mogu zajedno raditi na stvaranju boljeg i pravednijeg društva za sve. U ovom blogu, osvrnut ćemo se na ključne aspekte ovog značajnog projekta i njegov utjecaj na lokalnu zajednicu.O projektu

Projekt „Pametna udruga – pokretač promjena u zajednici“ pokrenut je s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, posebice osoba s autizmom i Down sindromom te njihovih obitelji.

Glavne aktivnosti

Projekt je obuhvaćao širok spektar aktivnosti usmjerenih na edukaciju i podršku. Neke od ključnih aktivnosti uključivale su:

Edukacija članova udruga: Edukacija iz bihevioralne analize, usavršavanje engleskog jezika te OCD edukacijski programi, što je poboljšalo kvalitetu podrške i efikasnost rada članova udruga.

Radionice: Frizerske radionice, radionice rekreativnih vježbi, izrada nakita i sapuna te ukrasnih vaza, sve s ciljem pružanja praktičnih vještina i poticanja kreativnosti.

Psiho-socijalne grupe podrške: Pružanje emocionalne podrške i izgradnja zajednice među roditeljima djece s teškoćama, što je rezultiralo jačom podrškom unutar obitelji.

Kazališna predstava: Predstava “Pametna udruga” temeljena na slikovnicama koje su osmislili studenti volonteri, pružajući edukativne i interaktivne prikaze socijalnih vještina.

Utjecaj projekta

Provedba ovog projekta imala je višestruke pozitivne učinke na lokalnu zajednicu:

Osobni i profesionalni razvoj: Sudionici su stekli nove vještine i znanja koja su im omogućila bolju integraciju u društvo i poboljšanje kvalitete života.
Jačanje zajednice: Projekt je osnažio zajednicu kroz zajedničke aktivnosti, edukacije i radionice, promovirajući inkluziju i razumijevanje različitosti.
Edukacija šire javnosti: Kroz kazališne predstave i slikovnice, projekt je doprinio boljem razumijevanju izazova s kojima se suočavaju osobe s autizmom i Down sindromom, te je poticao prihvaćanje različitosti.


Projekt “Pametna udruga – pokretač promjena u zajednici” pokazao je kako udruge i organizacije mogu zajedničkim naporima stvoriti značajne promjene u društvu. Kroz edukaciju, podršku i kreativne aktivnosti, ovaj projekt je ne samo poboljšao kvalitetu života za osobe s autizmom i Down sindromom te njihove obitelji, već je i promovirao inkluziju i razumijevanje unutar šire zajednice. Za više informacija o projektu i mogućnostima uključivanja, posjetite web stranicu Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka ovdje.

Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u buduće projekte i aktivnosti Udruge za skrb autističnih osoba Rijeka. Zajedno možemo graditi inkluzivnije i podržavajuće društvo za sve. Vaš angažman i podrška mogu napraviti razliku!Dobra strana Hrvatske

Zašto nos bude začepljen?

Začepljenje nosa može biti uzrokovano različitim faktorima, uključujući prehladu, alergije, sinusne infekcije, iritaciju sluznice ili strane tijela u nosu. Ova pojava može otežati disanje i

Zimska vreća za kolica Indiana Graphite

Zimska vreća za kolica Indiana Graphite je idealan dodatak za uživanje u zimskim šetnjama s vašim mališanima. Ova vreća kombinira nevjerojatan stilski dizajn s izvanrednom