Obrt za izradu rukotvorina “Legolas”

Moje ime je Mirjana Fučkar i vlasnica sam obrta za izradu rukotvorina “Legolas”. Mali obrt koji radi velike stvari, smjestio se u malenom zagorskom mjestu Mače. Ideja o pokretanju cijele priče proizašla je iz velikog interesa okoline na djetetove igračke koje sam mu izrađivala u slobodno vrijeme a i samog nedostatka sadržaja kao što je tiha knjiga koja pruža igru otvorenog tipa, maštovitu uporabu i beskrajan razvoj aktivnosti.

Ono što me čini drugačijom od ostalih je individualan pristup svakom klijentu te fleksibilnost oko dogovora kako bi gotov proizvod bio unikat u koji je utkano mnogo pažnje. Aktivnosti su potpuno individualizirane pa tako svaka knjiga prati sposobnosti i potrebe djeteta kojem je namjenjena. Djeca su prirodno znatiželjna a uz mnoštvo interaktivnih aktivnosti tiha knjiga podupire potrebu da istraže svaki detalj, što je ključno za proširivanje empatije, pomaže u jačanju odnosa, motoričkih vještina, pamćenju, identifikaciji, koordinaciji oka i ruku, mirno sjedenje i mentalnu stimulaciju. Uz našu tihu knjigu ne morate se oslanjati na TV ili tablet kao način da zadržite svoju djecu mirnom na dulje vrijeme.Djeca još uvijek uče kako najbolje reagirati na izazove i situacije a baš ti mali izazovi u tihim knjigama izvrsno su “igralište za probleme” iz stvarnog svijeta, pomažući djetetu razumjeti uzrok i posljedicu, povećati raspon pažnje te doprinjeti povećanju vokabulara kada opisuju što je na aktivnosti ili koje se radnje odvijaju.

Oni stvaraju izmišljene priče oko određene aktivnosti i dodaju detalje, također vježbajući međusobnu komunikaciju, upornost i strpljenje u izvršavanju zadataka.

Kao primjer možemo staviti aktivnost pod nazivom “pranje zubi”. Ovdje dijete vježba finu motoriku dok stavlja pastu za zube na četkicu i pere zube, osjećaju empatiju prema životinju, uče uzroke i posljedice pranja ili preskakanja pranja zubi, mogu izmišljati priče o životinji pritom trenirajući izražavanje i maštu.

Knjiga se spaja s osnovama matematike i abecede te odlično razvija predčitalačke vještine.

Idealna za duga putovanja te vrlo laka za nošenje tiha knjiga je namjenjena djeci od 0-7 godina. Možemo reći da je to edukativna igračka namjenjena stimulaciji razvoja taktilnr i vizualne percepcije, fine i grube motorike te pincetnog hvatanja. Njome usvajamo osnove matematičkih pojmova, prostornih odnosa, kongnitivnih vještina, govora, prepoznavanje slova, logičkog zaključivanja, pamčenje i kreativnost.Dobra strana Hrvatske

Utjecaj oglašavanja na ponašanje potrošača

Oglašavanje je neizostavan dio suvremenog svijeta potrošačkog društva. Ono oblikuje naše stavove, želje i ponašanje na načine koji često nismo ni svjesni. Kroz različite marketinške