Hrvatski institut za financijsku edukaciju (HIFE)

Naša priča:

Od svog osnivanja 2011. godine, Hrvatski institut za financijsku edukaciju (HIFE) kontinuirano radi na poboljšanju financijske pismenosti građana, a posebno djece i mladih. Kroz 13 godina kontinuiranog zalaganja, postali smo sinonim za promicanje financijske pismenosti čime doprinosimo izgradnji informiranog društva i poticanju na cjeloživotno učenje.Naše aktivnosti:

Tijekom ovog razdoblja, uspješno smo proveli više od 27 projekata usmjerenih na unapređenje financijske pismenosti i educirali više od 5.000 polaznika radionica, raznih dobnih skupina, a naši volonteri su dali svoj doprinos s više od 600 sati rada, pokazujući neupitnu predanost misiji financijske pismenosti.

Ključne inicijative uključuju:

Edukativne kampanje za zaštitu potrošačkih prava: Poput “Upoznaj svoja prava” i “Potpisujem, znači razumijem”, koje promiču financijsku pismenost kroz educiranje o pravima potrošača.

Programi: Kao što su “Osobne financije” i “Poduzetništvo za početnike”, usmjereni na promociju temeljnih aspekata financijske pismenosti građana i poduzetnika.

Radionice: Poput “Abeceda financija za mlade” i “Uz manje troškove do veće kvalitete života”, dizajnirane za osnaživanje građana u odgovornom upravljanju financijama i promicanju financijske pismenosti.

Naš utjecaj:

Zahvaljujući suradnji s obrazovnim institucijama, lokalnim zajednicama te medijskim i poslovnim partnerima, širimo doseg i promičemo kulturu financijske pismenosti i odgovornosti na svim razinama društva.

Naša misija:

U HIFE-u ostajemo predani inovaciji, kreativnosti i kontinuiranom obrazovanju, s fokusom na promicanju financijske pismenosti kao temelja za jačanje naše zajednice. Naša je misija uspostaviti čvrste temelje financijske pismenosti koji će unaprijediti ekonomsku stabilnost i blagostanje na svim razinama društva.

Ciljevi Udruge:

Poticanje na financijsku pismenost: HIFE predano zagovara implementaciju programa usmjerenih na unaprjeđenje financijske pismenosti, nudeći građanima ključna znanja i vještine za učinkovito upravljanje osobnim financijama. Aktivno se zalažemo za integraciju financijske edukacije u obrazovni sustav te razvijamo raznovrsne radionice i tečajeve koji promiču financijsku pismenost među širom javnosti.

Sustavna edukacija za financijsku pismenost: Naš cilj je razviti opsežan program financijske edukacije kroz sustav neformalnog obrazovanja, uključujući online resurse, kako bi se financijska pismenost učinila dostupnom svima, neovisno o dobi ili socioekonomskom statusu. Takav pristup omogućava pristup kvalitetnim informacijama nužnim za donošenje informiranih financijskih odluka.

Razvoj znanja iz ekonomije i financija: U sklopu našeg zalaganja za financijsku pismenost, HIFE organizira edukativne događaje te distribuira materijale koji doprinose širenju znanja o najnovijim trendovima u financijskom sektoru, čime se kontinuirano podiže razina financijske pismenosti.

Etičko poslovanje i cjeloživotno učenje: HIFE potiče razvoj cjeloživotne financijske pismenost kao ključa uspjeha u osobnom i profesionalnom razvoju.

Izgradnja društva temeljenog na znanju: Konačni cilj HIFE-a je stvoriti društvo u kojem financijska pismenost predstavlja osnovnu vrijednost, a obrazovani i financijski osviješteni pojedinci čine otpornu zajednicu spremnu za izazove budućnosti.

Kroz ove ciljeve, HIFE nastoji izgraditi društvo u kojem financijska pismenost ne predstavlja samo individualnu vještinu, već i kolektivni resurs koji omogućuje svima da ostvare svoj puni potencijal i sigurno kroče kroz financijske izazove današnjice i sutrašnjice.

Hvala Vam od srca na podršci našim naporima da promičemo financijsku pismenost i osiguramo bolju budućnost za sve građane Hrvatske. Ukoliko želite saznati više o našim aktivnostima posjetite našu web stranicu www.hife.hr.Dobra strana Hrvatske

Kako naučiti dijete čistiti igračke?

Svi roditelji, prije ili kasnije, postavljaju sebi ovo pitanje: Kako naučiti dijete čistiti igračke ? Naravno, to nije najvažnija vještina, ali je poželjno da se

Zadovoljstvo kroz nesebičnost

Jedan od najvažnijih aspekata donošenja vrijednosti u živote drugih je zadovoljstvo koje dolazi s nesebičnim djelovanjem. Kada činimo dobra djela bez očekivanja nagrade, osjećamo unutarnje