Gospodarske igre PGŽ – povezivanje zajednice kroz sport i dobročinstvo

Gospodarske igre Primorsko-goranske županije (PGŽ) predstavljaju izvanredan primjer kako sportske aktivnosti i humanitarni ciljevi mogu ujediniti lokalnu zajednicu. Pokrenute s plemenitim ciljem obnove košarkaškog igrališta na Zametu, ove igre su postale simbol zajedništva, sportskog duha i podrške mladima. U ovom blogu ćemo istražiti kako su Gospodarske igre postale pokretač pozitivnih promjena u Rijeci i šire.

Početak inicijativeInicijativa za obnovu kultnog košarkaškog igrališta na Zametu potekla je od trenera Košarkaškog kluba Zamet, Milana Vukajlovića. Njegov sin, primijetivši stanje igrališta, rekao je: “Tata, pa tamo nema ni koša!”, što je potaknulo Vukajlovića na akciju. Cilj je bio prikupiti 130.000 kuna za obnovu igrališta koje je kroz godine postalo zapušteno.

Prve gospodarske igre

Prve Gospodarske igre PGŽ-a održane su 5. svibnja 2018. na Zametu. Sudjelovali su gospodarski subjekti koji su plaćenom kotizacijom pridonijeli prikupljanju sredstava za obnovu igrališta. Uspješno je prikupljeno 50.000 kuna, dok su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija svaki dali po 40.000 kuna kroz Riječki program lokalnog partnerstva.

Obnova igrališta

Obnovljeno igralište uključuje moderne zglobne koševe s tablama od pleksiglasa i plavu akrilnu podlogu, a ocrtani grb KK Zameta dodaje poseban pečat. Ukupno je utrošeno 130.000 kuna, a svečano otvaranje igrališta okupilo je 350 ljubitelja košarke. Na otvaranju su govorili ugledni predstavnici, uključujući Aramisa Naglića iz Kluba riječkih olimpijaca i legendarnog riječkog košarkaša Ivu Nakića.

Za zabavni program bili su zaduženi Neno Belan i Sandro Bastijančić, dok su Zametski zvončari i Plesna skupina Zamet dodatno uveličali događaj.

Druge gospodarske igre i daljnji razvoj

Druga izdanja Gospodarskih igara PGŽ-a održana su 11. svibnja 2019. godine s novim ciljem – prikupljanjem sredstava za izgradnju tribina. Humanitarna utakmica održana 14. lipnja 2019. i susret klapa 3. srpnja 2021. dodatno su obogatili događaje, dok su razne kulturne i zabavne manifestacije, uključujući nastup poznatog blogera Krule, privukle još veću pažnju javnosti.

Gospodarske igre PGŽ-a postale su mnogo više od sportskog događaja. One su primjer kako zajedništvo, sport i humanitarni rad mogu zajedno stvoriti pozitivne promjene. Inicijativa trenera Milana Vukajlovića nije samo obnovila igralište, već je stvorila platformu za kontinuirani razvoj i podršku mladima u zajednici.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže budućim Gospodarskim igrama i drugim događajima koje organizira Košarkaški klub Zamet. Vaša podrška može pomoći u daljnjem razvoju sportskih i društvenih inicijativa koje poboljšavaju kvalitetu života u našoj zajednici.Dobra strana Hrvatske

Kako naučiti dijete čistiti igračke?

Svi roditelji, prije ili kasnije, postavljaju sebi ovo pitanje: Kako naučiti dijete čistiti igračke ? Naravno, to nije najvažnija vještina, ali je poželjno da se

Stvaranje potencijalnih klijenata

Stvaranje potencijalnih klijenata, poznato i kao generiranje leadova, ključni je proces u svakom poslovnom okruženju. To je zapravo prvi korak u prodajnom ciklusu gdje se