Eko-Gospodarstvo Orlov put – Baranja

Orlov put se nalazi na iznimno povoljnoj poziciji za bavljenje ekološkom poljoprivredom. Izolirano šumom i udaljeno od prometnica prostire se na oko 7 hektara oranica koje nisu kemijski tretirane niti obrađivane od davne 1988. godine. Površine gospodarstva u samoj su blizini ulaza u zaštićeni Park prirode Kopački rit, a u isto vrijeme samo šest kilometara od Osijeka.

Naziv ovog gospodarstva – Orlov put – dala je sama priroda. Iznad njega tijekom cijele godine možete pratiti prelete orlova i drugih ptica kojima je to svakodnevna tura pri letu unutar zaštićenog Parka prirode Kopački rit.

Na gospodarstvu je u svrhu ekoturizma izgrađena i prva drvena ekokuća u Hrvatskoj građena od trupaca crnog bora i pokrivena baranjskom trskom.

Uzgajamo:
ekološko voće, povrće, ljekovito bilje, domaće životinje…
Posjetitelji koji dolaze na naše gospodarstvo nisu samo ekološki osviješteni zaljubljenici u prirodu, zdravu prehranu i seoski način života, nego nas svih ovih godina posječuje i velik broj organiziranih skupina djece vrtičke i školske dobi koji sudjeluju u ekološkim radionicama. Oni malo ili puno stariji znaju da se na Orlovom putu u sjeni bagremova uživa u kvalitetnoj i izrazito ukusnoj ekološkoj hrani.

Eko gospodarstvo Orlov put osnovao je u samim začecima ekološke proizvodnje u Republici Hrvatskoj dipl.ing. poljoprivrede Gorana Guska iz Kopačeva, općina Bilje. Gospodarstvo je 2001. godine upisano u državni ekoupisnik pod brojem 7.

2008.g. Goran Gusak, vlasnik Orlovog puta, proglašen je NAJBOLJIM POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČEM U REPUBLICI HRVATSKOJ na natječaju Ministarstva poljoprivrede RH.

2012.g. Orlov put je dobio ZELENU POVELJU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE.
Živjeli smo u Osijeku u centru grada. Odlučili smo potpuno promijeniti život. Prodali smo stan i presretni kupili 7 hektara oranice s korovom visine i do 6 metara jer ju nitko nije obrađivao od 1985.godine što je za nas bila njena najveća vrijednost.
Punih 12 godina upornog i neprestanog rada i odricanja nas i naših najbližih, nastajalo je ekološko gospodarstvo Orlov put. Na njemu ćemo do kraja života uzgajati najekološkije voće, povrće i životinje koje je u današnjem svijetu moguće.
Danas možemo reći da živimo potpuno drugačije i neusporedivo kvalitetnije.
Radujemo se svakoj jutarnjoj pjesmi slavuja, brujanju pčelica, večernjem kreketu žaba i tišini noći.

Nikakvi novci ovog svijeta nas ne mogu odvratiti od tog života.

Bogatstvo zemlje i prirode na Orlovom je putu

Veliki osmijeh šalju Vam
Ana, Marko, Irena i Goran Gusak … Vaš Orlov put!

Web stranica: eko-gospodarstvo.com
Facebook stranica: facebook.com/orlov.put
Kontakt telefon: +385 91 5262665

Novosti

Utjecaj oglašavanja na ponašanje potrošača

Oglašavanje je neizostavan dio suvremenog svijeta potrošačkog društva. Ono oblikuje naše stavove, želje i ponašanje na načine koji često nismo ni svjesni. Kroz različite marketinške

Stvaranje potencijalnih klijenata

Stvaranje potencijalnih klijenata, poznato i kao generiranje leadova, ključni je proces u svakom poslovnom okruženju. To je zapravo prvi korak u prodajnom ciklusu gdje se

Zimska vreća za kolica Indiana Graphite

Zimska vreća za kolica Indiana Graphite je idealan dodatak za uživanje u zimskim šetnjama s vašim mališanima. Ova vreća kombinira nevjerojatan stilski dizajn s izvanrednom