Cvjetni Put

Ja sam Danijela Ninić iz Samobora, osnivačica brenda Cvjetni Put. Moja ljubav prema prešanju cvijeća započela je još u djetinjstvu kada sam s užitkom izrađivala herbarije. Ta strast se ponovno probudila u ljeto 2020. godine, nakon razgovora s prijateljicom koji me podsjetio na magiju prešanog cvijeća. Tada sam odlučila istražiti i usavršiti ovu umjetnost, istražujući različite metode prešanja kako bi cvijeće zadržalo svoju prirodnu ljepotu.

Prvi veliki projekt bio je prešanje vjenčanog buketa prijateljice, što je postalo temelj moje specijalizacije – prešanje vjenčanih buketa kao trajnih uspomena na poseban dan svakog para. Vidjevši koliko mladenki želi sačuvati svoj buket kao dragocjenu uspomenu, počela sam nuditi svoje usluge širem krugu klijentica. Osim vjenčanih buketa, prešam i cvijeće za godišnjice, promocije, rođendane i druge važne trenutke u životu, čime stvaram jedinstvene i emotivne uspomene.Proces prešanja cvijeća zahtijeva vrijeme i strpljenje. Svaki buket prvo dekonstruiram, a zatim latice pažljivo slažem u drvene preše s papirima za upijanje vlage i kartonima za protok zraka. Cvijeće ostaje u prešama 6 do 8 tjedana, ovisno o vrsti i sadržaju vode u laticama. Najzahtjevniji cvjetovi, poput kala i orhideja, zahtijevaju poseban tretman i pažnju kako bi zadržali svoju ljepotu.

Nakon prešanja, pažljivo slažem latice natrag u cvjetove i kreiram cvjetnu umjetninu. Proces od stavljanja cvijeća u preše do finalnog proizvoda traje od 20 do 30 radnih sati, ali svaki trenutak vrijedi kada vidim zadovoljstvo na licima svojih klijentica.

Moj studio se nalazi u predivnom Samoboru, no želim osigurati dostupnost svojih usluga svima. Zato nudim dostavu prešanih buketa putem kurirske službe iz bilo kojeg dijela Hrvatske, pa čak i Europe. Važno je da cvijeće stigne unutar 5 dana od posebne prigode i da do tada bude u vodi kako bi zadržalo svježinu.

Cvjetni Put je više od samog prešanja cvijeća; to je stvaranje trajnih uspomena i dijeljenje ljubavi prema cvijeću sa svijetom. Rad s cvijećem za mene je pravo zadovoljstvo i veselim se svakoj prilici da stvorim unikatne umjetnine za svoje klijentice.

Više detalja možete pronaći na web stranici brenda www.cvjetniput.com, a veliku galeriju radova pogledajte na mom Instagram ili Facebook profilu @cvjetniput.Dobra strana Hrvatske

Mršavljenje može biti zabavno

Mršavljenje može biti izazovan proces, a ponekad dijete i restriktivne prehrambene navike nisu prihvatljive ili održive opcije. No, postoje drugi načini da se postigne željeni